April: Challenge Gran Canaria og ny samarbejdspartner

Kære venner.

Så er der nyheder og delvis genåbning på programmet!

For vores vedkommende giver april 2021 nogle nye perspektiver og et lysere syn på fremtiden. Det håber vi også gælder for jer.

Jens Emil er kommet ind i en god rytme med sin træning, og er kommet godt i gang med sit løb efter sin skadesperiode. Han løber cirka 40-50 km om ugen. Det er stadig i et meget roligt tempo, som Coach-Christian dikterer for at undgå nye skader. Til gengæld får han kørt en masse højintense intervaller på cyklen, og han har fået mange timer i skoven på MTB’en, hvilket han nyder.

Jens Emils Xterra-stævner er blevet udskudt til juni, hvor der er blevet arrangeret to ”pro only”-ræs i Italien og Tjekkiet. I maj kommer han højst sandsynligt til at køre nationale MTB-løb, alt imens han holder skruen i vandet med tri-træningen og får gjort sin bachelor i idræt færdig.

Jesper har fået mulighed for at køre Challenge Gran Canaria lørdag d. 24. april. Jespers tanker om konkurrencen og optakten til stævnet kommer senere i dette brev.

Godt arbejde i det uvisse

I sidste måned fortalte vi lidt om Jens Emils træning, der indeholder nogle krævende cykelpas. Nu er vi så kommet til den lange, seje (og kedelige) historie om langdistancetriatleten, Jesper, der gerne vil lave store resultater til en IRONMAN.

Hvad angår Jespers træning, må man nok konkludere, at udholdenhed er en gennemgående faktor. Siden januar har Jesper i gennemsnit trænet over 100 timer om måneden. Første kvartal af 2021 har altså stået på træning, træning og atter træning – og så en smule spisning undervejs

Hver måned har været opbygget  med en 3-ugers træningsblok, der pr. uge og pr. blok er steget i træningstimer. En træningsblok har været efterfulgt af en restitutionsuge, hvor der har været mulighed for at fordøje den store træningsmænde. I slutningen af hver restitutionsuge har Jesper udført en række tests i de tre discipliner. Fx 10 km løb, laktattest på cyklen samt 8-1500 m svømmetests. 

Jesper fortæller: ”Det har uden tvivl været den bedste træningsperiode, jeg nogensinde har haft. Som alle andre har jeg været ret isoleret de seneste tre måneder, og denne isolation har jeg brugt til at fokusere på mig selv og min træning. Det har været en speciel tid, men jeg har virkelig forsøgt at udnytte den til noget positivt.”

Selvom det er gået godt med den megen træning, har Jesper også løbet på udfordringer undervejs. Det har også kostet at trykke hårdt på speederen.

I slutningen af februar fik Jesper en overbelastning af en lille muskel i foden. Jesper havde lavet noget udendørs styrketræning med blandt andet nogle kantstenshop. Det gav desværre et mindre vrid i foden, som kostede et par uger uden løbetræning. Til gengæld fik Jesper kørt nogle lange ture på cyklen mellem Aalborg og Aarhus. Få i medvind – flest i modvind (selvfølgelig).

”Det har været et mål i sig selv at kunne kapere denne træningsmængde og samtidig træne med kvalitet og intensitet. Det er dette træningsniveau, som min/vores træner tror på kan være byggestenene til de ønskede resultater årene frem,” Siger Jesper og tilføjer: 

”Men jeg skal da indrømme, at jeg til tider har følt mig som en bokser, der ikke længere kan holde paraderne oppe. Heldigvis har der herefter været tid til restitution, og formen får lov at komme til overfladen.”

Jesper til Challenge Gran Canaria

Trods hele to ombookninger og skift af flyselskaber, er det lykkes Jesper at komme til Gran Canaria, for at køre en halv Ironman. Jesper møder et stjernespækket felt til konkurrencen, der indbefatter 1900 m svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb. 

For Jesper er denne halve ironman ikke ét af de vigtigste stævner på kalenderen i 2021, men det betyder ikke, at konkurrencen er uden betydning. Jesper kører med fuld commitment og forsøger at opnå et godt resultat blandt et stærkt felt. Det er det hidtil stærkeste felt, Jesper har prøvet at køre imod. Og felterne er givetvis gode i disse måneder, hvor udvalget at stævner er meget begrænset grundet Covid-19. 

På denne kuperede rute gælder det om at ”gå dybt” i perioder, hvor man er nødt til at gå lidt over evne, for at følge med. Derudover fokuserer Jesper på at komme godt fra start med en hård svømning. Det bliver svært at spå om, hvordan det kommer til at gå, da det er lang tid siden, at Jesper har stillet op i sådan et stævne. Men formen er god og humøret højt!

Du kan følge konkurrencen med live opdateringer her: https://www.challenge-family.com/now/ 

Ny økonomisk aftale med AROS Maler Entreprise

Vi har den store glæde og fornøjelse af at annoncere et nyt økonomisk samarbejde med AROS Maler Entreprise

AROS Maler Entreprise er et kvalitets malerfirma, hvor høj service, professionalisme og ordentlighed er kerneværdier. De udfører malerentrepriser inden for nybyggeri og renovering i hele landet, og de har hovedkontor i Aarhus. 

Capra Triathlon skal være med til at gøre en forskel for medarbejdere i AROS Maler Entreprise gennem sociale sportslige aktiviteter. AROS Maler Entreprise sætter en stor ære i, at medarbejderne trives, og dette får vi herigennem lov til at understøtte.

Vi er glade og stolte over at få muligheden for at give andre mennesker gode oplevelser gennem sporten. Dertil giver AROS Maler Entreprise os den økonomiske support til blandt andet at rejse til stævner i udlandet.  

Direktør for AROS Maler Entreprise, Simon Elkjær udtaler om aftalen: “Vi har valgt at støtte op omkring Capra Tri, da det er et fedt projekt. Vi lægger især stor vægt på samarbejdet med Jesper og Jens Emil’s menneskelige værdier og engagement indenfor idræt og personlig coaching. I den forbindelse har vi lavet en aftale, hvor de fremadrettet vil blive tilknyttet vores virksomhed som mentorer inden for Sundhed og Trivsel for vores medarbejdere. Vi ser virkelig frem til at se hvad fremtiden bringer og håber det vil være til store gavn for Capra Tri, personerne bag og AROS Maler Entreprise / AROS Development flere år frem.”

Vi ser meget frem til samarbejdet!

Tak for nu. Nyd det gode vejr og genåbningen – MEN pas godt på jer selv!

/Jens Emil og Jesper

Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld nyhedsbrev