Personlig Motion

Hos Capra Triathlon værdsætter vi alle former for motion og bevægelse. Vi ved ligeledes at der er stor forskel på træning målrettet konkurrence – og den træning (motion) der skal til for at styrke og vedligeholde krop og sind.

Derfor lancerer vi nu en ny service, der retter sig mere mod den aktive livsstil. Den henvender sig til dem der gerne vil gøre en ekstra indsats for at passe på den krop de er givet.

Personlig Motion er vejen fra det “at vide” til det “at gøre“.

Personlig Motion er et forløb hvor målet er at give DIG materialer og redskaber, i form af brugbar information, praktisk introduktion og strategier til at implementere mere motion og bevægelse i din hverdag.

Uanset længden på dit forløb, så starter vi med at lægge en plan med udgangspunkt i de ønsker og mål du har for forløbet. Tanken med den indledende samtale er ikke at vi kommer med en færdig drejebog til hvordan forløbet skal udfolde sig. Snarere vil vi bruge tid på at finde ud af hvordan vi kan sætte nogle rammer op, som du finder motiverende, føler dig tilpas i og giver dig glæde.

Denne del er vigtig for forløbet, fordi vores mål er at klæde dig så godt på, at du efter forløbets afslutning har fundet DIN VEJ til hvordan motion og bevægelse skal se ud for dig og hvordan denne kan inkorporeres i din hverdag.

Du kan læse mere om Personlig Motion ved, at klikke her eller kontakte os for mere information.


Capra tip – Styrketræning i dagligdagen.

Motion og bevægelse er mange ting! Vidste du at sundhedsstyrelsen lige har opdateret deres anbefalinger om fysisk aktivitet og bevægelse?

Som noget nyt er styrketræning blevet tilføjet til anbefalingerne. Alle aldersgrupper (fra 5+ år) anbefales nu til at styrketræne mindst 2 (18-64 år) og 3 (5-17 år og + 65 år) gange om ugen.

Denne uges Capra Tip, går derfor på styrketræning:

Capra tip: ”Find tidspunkter i din hverdag, hvor du let kan inkorporere lidt styrketræning – og gør det til en vane at få dem lavet”

Uddybning: Du behøver ikke at afsætte 45 minutter for at få din styrketræning i bogen. Kan du i stedet finde tidspunkter i din hverdag, hvor du kan afsætte 5-10 minutter til, at lave nogle øvelser for de store muskelgrupper, så er du allerede kommet et rigtig langt stykke.

En morgenrutine kunne eksempelvis se således ud:

  1. Efter vækkeuret har ringet og du har været på toilet, så tager du 10 squats.
  2. Mens du forbereder din morgenmad, tager du også lige 10 squats.
  3. De næste 10 squats tager du mens du børster tænder.
  4. Nu er du ved at være klar til at gå ud ad døren, inden da tager du lige 10 squats mere.

Lykkedes du med det, så har du pludselig taget 40 squats inden arbejdet OG du har brugt mindre end 5 minutter på det.

Du kan have en daglig rutine med forskellige øvelser – en dag laver du squats, den næste lunges og den tredje laver du armbøjninger. Efter et par uger kan du med fordel øge antallet af gentagelser fx. fra 10 til 12 og på den måde øge træningseffekten. 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld nyhedsbrev