32-årige Jesper er født og opvokset med sport omkring sig, og derfor kom det ikke som nogen overraskelse, at Jesper var et naturtalent i mange sportsgrene. Det var Jespers sportslige alsidighed, der bragte ham til triatlon for fem år siden. 

Udholdenhed og viljestyrke er blandt Jespers styrker i triatlon, og især hans viljestyrke er en egenskab, der har sikret hans kontinuerlige udvikling i udholdenhedssporten. Jespers styrker ligger især inden for løb og cykling, hvor han kan arbejde hårdt over lang tid. Dette er både en fordel ved konkurrencer såvel som på træningslejre og i den daglige træning. Jespers spidskompetence i triatlon er off bike løbet, hvor han er stærk til at løbe på trætte ben. 

I 2023 er målet at få styr på de detaljer, som kan rykke ham op i kampen om top 10 placeringer til hver stævne. Her handler det især om at få placeret sig godt på svømningen, hvorefter chancerne for gode resultater er store. 

Med alsidighed og udholdenhed som sine sportslige karakteristika, mener Jesper, at triatlon er den rigtige sport for ham. Han er dyb fascineret over, at en dygtig triatlet (næsten) kan svømme med de bedste svømmere, cykle med de bedste cykelryttere og løbe med de bedste løbere. 

Største sportslige oplevelse

Af sportslige bedrifter fremhæver Jesper IRONMAN Nice 2022 som karrierens største bedrift. En dag, hvor han trods svære udfordringer på svøm og cykling, fik disponeret til en helt fantastisk afslutning på maratonet, hvor han de sidste 10 km løber sig fra 11. til 9. pladsen, og dermed ind i stævnets præmiepenge. Det var et stærkt resultat, men også en afslutning der krævede ALT fra Jesper, hvilket resulterede i en tur på hospitalet til nærmere tjek efterfølgende.

Fremtidige målsætninger

Jespers primære målsætning for den kommende sæson er at få et top-5 resultat i en Ironman. Jesper har planer om at deltage på flere lokale/nordeuropæiske stævner, så der kræves mindre transport og Jesper’s nærmeste kan følge konkurrencerne på nært hold.

En stort mål, som Jesper drømmer om at opnå i sin karriere er at vinde en Ironman. For Jesper ville det være kæmpe stort at vinde en ironman, og det ville overgå alle hans forventninger til karrieren. Desuden har han et mål at at kunne leve af sporten. Han vil gøre drømmen til virkelighed.