24-årige Jens Emil Sloth Nielsen har konkurreret på højeste nationale niveau i mountainbike herhjemme, men efter en flytning til Aarhus opstod muligheden for at dyrke triatlon. Triatlon er den rette sportsgren for Jens Emil, da han får muligheden for at kombinere sin viden fra idrætsstudiet med sin træning i praksis, og herigennem får han lov til at nørde sin træning minutiøst. Med tre sportsgrene at jonglere imellem kræver det nemlig planlægning og disciplin at få træningen i alle sportsgrene til at gå op i en højere enhed. 

Med sin baggrund i mountainbike er denne disciplin Jens Emils klare styrke i cross-triatlon, og han henter oftest placeringer på det afsluttende trail-løb. Jens Emil beskriver svømning som sin akilleshæl, men han er fokuseret på at forbedre sin svømning i nærmeste fremtid.

Selvom Jens Emil stadig har meget at lære, besidder han et godt øje for sine målsætninger, og har i en tidlig sportsalder fundet den rette balance mellem tålmodighed og en ungdommelig fandenivoldskhed.  

Største sportslige oplevelse

Triatlon har bragt Jens Emil mange store oplevelser både på vejene herhjemme og internationalt. Internationalt har Jens Emil rejst rundt i Europa og mødt nogle af verdens bedste triatleter til udenlandske stævner, hvilket har gjort et stort indtryk på ham. For Jens Emil var det kæmpe stort at rejse til Hawaii i 2018 i en alder af kun 20 år for at deltage i verdensmesterskabet i Xterra, hvor han var den yngste atlet i pro-feltet. 

Fremtidige målsætninger

Jens Emils målsætning for 2023-sæsonen er at køre med om sejren i Xterra World Cups, og dermed være med i toppen af rangereningen.

Jens Emils store mål på sigt er at vinde verdensmesterskabet I Xterr.. Med en ambitiøs tilgang og en god læringskurve mener Jens Emil, at målet er muligt at indfri inden for de næste år. Dog pointerer han, at der er mange faktorer, der spiller ind, og at det kræver is i maven at følge og opnå en langsigtet og ambitiøs plan. 

Hvis målet om VM-trikoten indfries drømmer Jens Emil forsat om at være en stærk alsidig atlet. Dermed både prøve kræfter med langdistancetriatlon og mountainbike etapeløb, samt inspirere andre til at udfordre og lykkes med deres ambitioner!